Logo
Odštampajte ovu stranicu

Maslinijada u Baru slavi nastariju maslinu u Evropi

FOTO: Dobojski Info | Maslinijada u Baru slavi nastariju maslinu u Evropi FOTO: Dobojski Info | Maslinijada u Baru slavi nastariju maslinu u Evropi

Turistička organizacija Bar u novembru mjesecu organizuje najpopularniju barsku manifestaciju – Maslinijadu koja je posvećena 2.242 godine staroj maslini, koja je  ujedno i najstarije stablo masline u Evropi.  Na ovoj manifestaciji koja je spoj dobre zabave i modućnosti degustacije lokalnih proizvoda očekuje se veliki boj posjetitelja, posebno iz Bosne i Herceghovine koji su rado viđeni gosti na crnogorskom primorju.

Osim toga u ovom periodu u gradu Baru održavaju se poznate manifestacije poput Koštanijade, Festivala vina koji na pravi način oslikavaju tradicionalno nasljeće barske opštine.

Inače, grad Bar koji je ove godine zabilježio rekordnu posjetu turista za vrijeme ljetne sezone, u postsezoni svim turistima nudi raznovrstan sadržaj, među kojima se posebno izdvaja Panoramska ruta  na kojoj se može vidjeti spajanje Skadarskog jezera sa Jadranskim morem, što je jedna od najljepših prirodnih atrakcija ovog primorskog grada.

Takođe, cijene smještaja u ovom periodu su i te kako povoljne, pa se privatni smještaj može iznajmiti po cijeni od šest evra, hoteli na bazi polupansiona već od 20 evra i slično.

Primorski gradovi u postsezoni, a posebno za vrijeme novogodišnjih  praznika su idealan izbor za odmor i provod, a sudeći po sve većem broju gostiju iz Bosne i Hercegovine i Srbije, Bar je postala omiljena destinacija za uživanje.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.