Logo
Odštampajte ovu stranicu

POSLOVNO-INFORMATIČKI TEHNIČAR -Novo zanimanje u školskoj 2019/2020. godini u JU EKONOMSKA SKOLA DOBOJ

FOTO: Dobojski Info | POSLOVNO-INFORMATIČKI TEHNIČAR -Novo zanimanje u školskoj 2019/2020. godini u JU EKONOMSKA SKOLA DOBOJ FOTO: Dobojski Info | POSLOVNO-INFORMATIČKI TEHNIČAR -Novo zanimanje u školskoj 2019/2020. godini u JU EKONOMSKA SKOLA DOBOJ

U školskoj 2019/2020. godini JU Ekonomska škola Doboj upisuje tri zanimanja – ekonomski tehničar (dva odjeljenja), poslovno-pravni tehničar (jedno odjeljenje) i poslovno-informatički tehničar (jedno odjeljenje).

Ekonomski tehničar je četvorogodišnje zanimanje sa višegodišnjom tradicijom u ovoj školi. Ekonomski tehničari mogu raditi u različitim vrstama preduzeća, bankama, poštama, osiguravajućim društvima, te osnivati svoja preduzeća i baviti se preduzetništvom. Takođe, nakon završenog školovanja mogu nastaviti školovanje na svim fakultetima društvenog i prirodnog smjera: ekonomskom, pravnom, filozofskom, političkim naukama i dr.

POSLOVNO-INFORMATIČKI TEHNIČAR -Novo zanimanje u školskoj 2019/2020. godini u JU EKONOMSKA SKOLA DOBOJ

Кad je u pitanju zanimanje poslovno-pravni tehničar, može se reći da je interesovanje za ovaj obrazovni profil u trajanju od četiri godine uvijek veliko. Ovo zanimanje zapravo predstavlja kombinaciju komunikacije sa ljudima i obrade dokumenata (pisanje rješenja i odluka, rad na ovjerama potpisa, rukopisa i prepisa, rad u pisarnicama, matičnim uredima, osiguravajućim društvima, sudovima i drugim privatnim i javnim preduzećima). Osim toga što nudi širok spektar poslova, ovo zanimanje je najbolji temelj za pravni fakultet.

Poslovno-informatički tehničar je novo, vrlo atraktivno zanimanje u JU Ekonomskoj školi Doboj. Cilj programa je obrazovanje učenika čije će kompetencije biti opšteg karaktera sa širokim i svestranim uvidom u znanja i praktične poslove u okviru ekonomije, ali sa naglaskom na znanja i vještine iz oblasti Poslovna informatika. Završetkom školovanja učenici će steći znanja i vještine za obavljanje ekonomskih i poslovno-informatičkih poslova u preduzećima, profitnim i neprofitnim organizacijama, kao i organima javnog sektora kako u domaćim, tako i u međunarodnim razmjerama. Mladi ljudi koji nemaju namjeru da studiraju imaće na raspolaganju veliki izbor poslova, a ukoliko planiraju da studiraju, zanimanje poslovno-informatički tehničar je odlična osnova za fakultet informacionih tehnologija, ekonomski fakultet, a naročito smjer Poslovna informatika na ekonomskom fakultetu.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.