Logo
Odštampajte ovu stranicu

Danas počinje upis studenata

Danas počinje upis studenata

Upis primljenih kandidata u prvu godinu studija prvog ciklusa na javnim visokoškolskim ustanovama u školskoj 2014/2015. godini u Republici Srpskoj počinje danas i trajaće do petka, 11. jula.

Organizacione jedinice javnih visokoškolskih ustanova objavile su rezultate prijemnih ispita u petak, 4. jula, izuzev akademija umjetnosti na kojima je prijemni ispit trajao duže i koje bi trebalo danas da objave rezultate prijemnog ispita.

Prema odluci Vlade Republike Srpske, u prvu godinu prvog ciklusa studija na javnim visokoškolskim ustanovama u Srpskoj u akademskoj 2014/2015. godini predviđen je upis ukupno 7.249 redovnih i vanrednih studenata.

Na Univerzitetu u Banjaluci predviđen je upis 3.461 studenta, a na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu 3.288 studenata.

One organizacione jedinice koje u prvom roku ne upišu planirani broj studenata organizovaće i drugi upisni rok.

Prijavljivanje kandidata u drugom upisnom roku trajaće od 25. do 29. avgusta, kvalifikacioni ispit će biti održan 1. septembra, rezultati će biti objavljeni 5. septembra, dok će upis primljenih kandidata biti obavljen od 8. do 12. septembra.

Konkurs za upis studenata u prvu godinu drugog ciklusa studija na javnim visokoškolskim ustanovama u Srpskoj u akademskoj 2014/2015. godini biće raspisan u septembru.

Srodni članci

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.