Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Knjižara Zavoda organizovala druženje sa književnikom Tešanovićem

FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Knjižara Zavoda organizovala druženje sa književnikom Tešanovićem FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Knjižara Zavoda organizovala druženje sa književnikom Tešanovićem

U knjižari republičkog Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva u Doboju organizovano je druženje građana sa književnikom Danilom Tešanovićem i predstavljena je njegova knjiga "Mučenica Tekla između Boga i čovjeka", za koju je dobio treću nagradu na konkursu "Zlatna sova" za najbolji neobjavljeni roman u 2021. godini.

Tešanović je u izjavio novinarima rekao da se danas generalno malo čitaju knjige, koje su informatizacijom zamijenjene elektronskom formom.

On kaže da ga zanima starogrčka filozofija, u kojoj se raspravlja o moralnim i etičkim pitanjima.

"U današnje vrijeme svi su nezadovoljni. Da bi čovjek bio zadovoljan, mora sebi postaviti ciljeve koji su ostvarivi. A da bi postavio ostvarive ciljeve, čovjek mora biti skroman", naveo je Tešanović, te parafrazirajući filozofa Sokrata poručio da se skromnost mora trenirati.

Za djelo "Mučenica Tekla između Boga i čovjeka" kaže da je riječ o šestom romanu, uz do sada objavljenu poeziju, te satiru sa kojom je dobio niz nagrada od kojih je izdvojio nagradu "Vuko Bezarević" u Pljevljima.

Druženje sa književnikom i predstavljanje knjige organizovano je u okviru sajamskih dana i popusta od 20 do 70 odsto na sva izdanja Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Srodni članci

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.