Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Lopovi zaboravili golfa dvojku

FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Lopovi zaboravili golfa dvojku FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Lopovi zaboravili golfa dvojku

Golf dvojka nije više najtraženija roba među kradljivcima auta, koji su se preorijentisali na znatno skuplja vozila, pa su prethodnih mjeseci atakovali na luksuzne četvorotočkaše.

Šest vozila ukradeno je od januara do juna na području koje operativno pokriva Policijska uprava Doboj, a dva auta su pronađena.

"Nissan kaškai koji nam je otuđen u prethodnom periodu je ujedno i najskupocjenije vozilo koje je otuđeno na području PU. Istraga u ovom predmetu je intenzivna, naravno došli smo do određenih informacija koje provjeravamo i nastavljamo dalje rad u saradnji sa drugim policijskim agencijama. Pored tog proizvođača, kradu se i modeli proizvođača audi, VW, škoda, to su vozila koja su najčešće na meti", kazao je Dragan Sušić, načelnik Sektora kriminalističke policije PU Doboj, te dodao da su dva vozila koja su pronađena marke audi.

Osim auta u prethodnih šest mjeseci se na području PU Doboj krala i struja, najviše u Tesliću.

"Za prvih šest mjeseci ove godine evidentirano je 11 slučajeva, prošle godine dva. Obično, najčešće mi dobijamo prijavu od radnika 'Elektrodoboja' koji vrše kontrolu mjernih mjesta, onda na lice mjesta izađu kriminalistički inspektori, tehničari, izvrši se uviđaj, dokumentuje i podnosi izvještaj Tužilaštvu. Bilo je u gradu Doboju, i izražen je posebno Teslić, tu je bio veći broj", rekao je Slobodan Radinković, načelnik PU Doboj.

Prezentujući rezultate rada dobojske policije u prvoj polovini ove godine u oblasti bezbjednosti saobraćaja, Predrag Lazić, zamjenik načelnika PU Doboj rekao je da je zabilježeno povećanje broja saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju pješaci.

U prvih šest mjeseci 16 pješaka je povrijeđeno, od čega su tri sa teškim tjelesnim povredama.

"Za prvih petnaest dana jula, takođe imamo jednu crnu statistiku u pogledu saobraćajnih nezgoda, pa ću samo izdvojiti dvije nezgode sa teškim tjelesnim povredama, gdje su povrijeđeni pješaci u Doboju. Najčešći razlog saobraćajnih nezgoda, pogotovo ovdje u gradu su nepoštivanje propisa od strane pješaka, prelazak ulice mimo pješačkog prelaza, nepoštivanje svjetlosne signalizacije. Dok na otvorenom putu, pored krivice vozača, postoji i odgovornost pješaka koji se kreću u noćnim časovima u tamnoj odjeći, teško uočljivi, zatim grupe pješaka koje se kreću kolovozom neobilježeni", naveo je Lazić.

On je najavio da će se tokom ljetnih mjeseci posebna pažnja obratiti na kritične putne pravce, poput magistralnog puta M17 u Doboju, na potezu od Vile do Rudanke, zatim regionalni put Rudanka - Razboj, potom magistralni put od Modriče prema Šamcu, te od Broda ka Derventi, i od Teslića ka Čelincu.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Srodni članci

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.