Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Završena izgradnja novog objekta OŠ "Đura Jakšić" u selu Podnovlje

FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Završena izgradnja novog objekta OŠ "Đura Jakšić" u selu Podnovlje FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Završena izgradnja novog objekta OŠ "Đura Jakšić" u selu Podnovlje

Američke zastave i aplauz dočekali su u dobojskom selu Podnovlje Erika Nelsona, ambasadora SAD-a u BiH koji je sa Milanom Čobanovićem, direktorom Osnovne škole "Đura Jakšić" presjekao crvenu vrpcu i tako ozvaničio završetak projekta izgradnje novog objekta ove škole.

"Hvala vam puno na dobrodošlici. Hvala vam, Podnovlje, na toploj, toploj dobrodošlici, to je puno toplija i puno ljepša nego što sam očekivao", kazao je Erik Nelson obraćajući se mještanima ovog sela.

On se zahvalio učiteljima i nastavnicima što obavljaju naporan i važan posao, a zatim učenike zamolio da im taj posao olakšaju, te dodao da će se u ovoj školi obrazovati sljedeća generacija bh. lidera.

Projekat izgradnje škole rezultat je saradnje između Evropske komande snaga SAD-a, Kancelarije za saradnju u oblasti odbrane, Ambasade SAD-a u BiH i grada Doboja.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.