Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Završena izgradnja novog objekta OŠ "Đura Jakšić" u selu Podnovlje

FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Završena izgradnja novog objekta OŠ "Đura Jakšić" u selu Podnovlje FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Završena izgradnja novog objekta OŠ "Đura Jakšić" u selu Podnovlje

Američke zastave i aplauz dočekali su u dobojskom selu Podnovlje Erika Nelsona, ambasadora SAD-a u BiH koji je sa Milanom Čobanovićem, direktorom Osnovne škole "Đura Jakšić" presjekao crvenu vrpcu i tako ozvaničio završetak projekta izgradnje novog objekta ove škole.

"Hvala vam puno na dobrodošlici. Hvala vam, Podnovlje, na toploj, toploj dobrodošlici, to je puno toplija i puno ljepša nego što sam očekivao", kazao je Erik Nelson obraćajući se mještanima ovog sela.

On se zahvalio učiteljima i nastavnicima što obavljaju naporan i važan posao, a zatim učenike zamolio da im taj posao olakšaju, te dodao da će se u ovoj školi obrazovati sljedeća generacija bh. lidera.

Projekat izgradnje škole rezultat je saradnje između Evropske komande snaga SAD-a, Kancelarije za saradnju u oblasti odbrane, Ambasade SAD-a u BiH i grada Doboja.

DOBOJ OPEN 2019 Teniski klub Doboj

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.