Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: OŠ "Radoje Domanović" novu školsku godinu dočekuje šupljeg krova

FOTO: Dobojski Info | OŠ "Radoje Domanović" novu školsku godinu dočekuje šupljeg krova FOTO: Dobojski Info | OŠ "Radoje Domanović" novu školsku godinu dočekuje šupljeg krova

Osnovna škola "Radoje Domanović" u dobojskom selu Osječani novu školsku godinu dočekuje šupljeg krova jer posljedice nevremena zbog kojeg su u junu jedva završili nastavu nisu sanirane.

"Krov nije saniran, mi smo nešto svojim sopstvenim snagama probali to da saniramo... Učionice smo koliko smo mogli sanirali, dezinfikovali, krečili, ali opet probija ta vlaga, odozgo se baš i vidi i osjeti se, i non-stop držimo prozore otvorene, da zračimo, ali osjeti se taj miris u školi još", rekao je Saša Živanović, direktor škole.

Školski majstori su radili dvadesetak dana, dali su sve od sebe, ali ističu da je to samo privremeno rješenje.

"Mijenjali smo letve, crepove, ali to je u tako u lošem stanju da to ništa nije dugovječno. Izvršili smo i sanaciju plafona koji su prokisli, malo smo ih osvježili", priča školski majstor Dragan Tomić.

U školi koju pohađa oko 300 đaka strahuju od svake nove kiše, jer će to značiti potop četiri učionice na spratu objekta u kojima će se nastava izvoditi za učenike od šestog do devetog razreda.

U Upravi škole poručuju da odgađanja nastave neće biti, iako uslovi rada nisu idealni.

"Mi ćemo koristiti pomoćne objekte, sportsku salu koju imamo, školu u prirodi vani, koliko nas vrijeme bude poslužilo. Ali ako vrijeme to ne dozvoli, ta nastava neće biti kvalitetna", kaže nastavnica Slavica Marković.

Za sanaciju krova škole iz Kabineta predsjednika RS Milorada Dodika doznačeno je 10.000 KM, a u ovoj obrazovnoj ustanovi očekuju pomoć lokalnih privrednika, ali i Gradske uprave.

"Sa ovim dijelom sredstava ne smijemo ni krenuti u radove. Imamo idejno rješenje da krov zamijenimo sa izolacijom bez ploče na gornjem spratu, to je oko 60.000 KM. Još 50.000 KM nam je potrebno za sanaciju krova", kazao je Saša Živanović.

"Osnovno obrazovanje nije u našoj nadležnosti, a poznato je koliko smo obezbijedili sredstava za te namjene", navodi Obren Petrović, gradonačelnik Doboja, te dodaje da se bori koliko može da pomogne školama.

"Ako je obezbijeđeno 10.000... Ja uvijek volim, ako neko učestvuje, da onda i mi učestvujemo, tako nam je mnogo lakše. Razgovaraćemo o tome. Zvaćemo direktora i vidjećemo da li može još nešto ministarstvo dati. Ako ne može, mi ćemo pokušati da nađemo i 50.000 u budžetu", izjavio je Petrović.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Srodni članci

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.