Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Vlasti nude olakšice u privredi (VIDEO)

FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Vlasti nude olakšice u privredi FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Vlasti nude olakšice u privredi

Tri investitora iskoristila su olakšicu za avansno plaćanje rente, koju dobojske vlasti, jedine u Srpskoj,nude od prije šest mjeseci. Uplatili su puni iznos za rentu i uređene, i tako su oslobađeni trećine. U gradskoj upravi razmatraju dodatne povoljnosti kako bi privrednicima olakšali poslovanje.

"Razgovarali smo vezano o određenim komunalnim taksama, zadužio sam načelnika Odjeljenja stambeno komunalnog da napravi analizu gdje ćemo vidjeti u narednom periodu da proizvodne grane ili određene grane smanjimo samu taksu“, kaže Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Umanjenje bilo koje takse je dobrodošlo, kažu privrednici. Opterećeni su brojnim nametima, a oni nisu jedini problem.

"Naša firma je uglavnom prevoz putnika i teretam građevinski radovi tako da je jednostavno deficitaran kadar, mi ne znamo kako ćemo to nadomjestiti, možda nekim edukacijama ili ako dođe vrijeme možda ćemo morati uvoziti radnu snagu“, kaže Ratko Močić, privrednik iz Doboja.

I tu će grad da im izađe ususret. Početkom decembra predstaviće ponudu radne snage na sajmu zapošljavanja. I lokalna agencija za mala i srednja preduzeća im je na usluzi.

"Novim zakonom o izmjenam i dopunama zakonama o malim i srednjim preduzećima naša lokalna agencija proširiće svoja ovlaštenja kako bismo uskladili sve svoje norme sa zakoniam EU kako bismo dobili tu konekciju sa evropskim fondovima kako bismo pomogli našim preuzetnicima“, kaže Aleksandar Goganović, direktor Agencije za mala i srednja preduzeća Doboj.

Do sada su tri dobojska privrednika uz pomoć agencije, povukla po 50.000 maraka iz donatorskih fondova. Uglavnom je kažu, riječ o zanatima, a želja im je da se podstaknu i proizvodnu djelatnost.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.