Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Treći sastanak mreže stručnjaka za lokalni ekonomski razvoj

FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Treći sastanak mreže stručnjaka za lokalni ekonomski razvoj FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Treći sastanak mreže stručnjaka za lokalni ekonomski razvoj

U okviru UNDP MEG projekta u Tuzli je 30. maja održan sastanak Mreže stručnjaka za lokalni ekonomski razvoj. Tokom sastanka, kojem su prisustvovali predstavnici većine opština i gradova uključenih u MEG projekat, uz diskusiju i prijedloge, prezentovan je i usvojen prijedlog godišnjeg Plana rada.

Domaćin sastanka učesnicima je predstavio pozitivna iskustva Grada Tuzle stečena realizacijom programa Mjera aktivne politike zapošljavanja i Finansiranja deficitarnih zanimanja. Članovi delegacije Općine Sanski Most predstavili su svoja iskustva stečena kroz saradnju sa dijasporom, u projektima stručne dokvalifikacije i zapošljavanja.

Mreža stručnjaka za lokalni ekonomski razvoj je dobrovoljna asocijacija otvorena za sve opštine i gradove u BiH, kojoj svaka jedinica lokalne samouprave pristupa slobodnom voljom i delegiranjem svojih predstavnika. Mrežu stručnjaka trenutno čine delegirani predstavnici osamnaest opština i gradova uključenih u MEG projekat, a cilj je da se do sredine 2020. godine u rad Mreže uključi najmanje 50% jedinica lokalne samouprave iz cijele BiH.

Osnivanje Mreže inicirano je kroz Projekat opštinskog upravljanja ekonomijom i životnom sredinom (MEG), kojeg finansira i podržava Vlada Švajcarske, a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH. MEG podržava lokalne uprave u poboljšanju kvaliteta i dostupnosti javnih usluga i komunalne infrastrukture.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Srodni članci

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.