Logo
Odštampajte ovu stranicu

NOVAC OBEZBIJEĐEN Traži se način kako će penzioneri podići penziju

FOTO: Dobojski Info | NOVAC OBEZBIJEĐEN Traži se način kako će penzioneri podići penziju FOTO: Dobojski Info | NOVAC OBEZBIJEĐEN Traži se način kako će penzioneri podići penziju

Jedna od mjera Republičkog štaba za vanredne situacije u suzbijanju širenja korona virusa je i zabrana kretanja starijih od 65 godina. Po podacima popisa stanovništva iz 2013. godine, u Republici Srpskoj ima nešto više od 200.000 ljudi navedene starosne dobi.

Ako mjera zabrane kretanja za starije od 65 godina, koja je trenutno na snazi do 30. marta, bude produžena, logično je pitanje kako će penzioneri, koji penziju primaju posredstvom bankovnih računa, podići svoj novac.

U Fondu PIO Republike Srpske kažu da je, po posljednjim podacima, 149.109 penzionera starijih od 65 godina na području Srpske primilo martovsku penziju posredstvom tekućih računa. Sa svojih računa penziju je podiglo i 42.741 penzionera starijih od 65 godina na području Federacije Bosne i Hercegovine, a koji su korisnici Fonda PIO RS. Zabranu kretanja starijima od 65 godina uvele su i vlasti FBiH.

– Isplata penzija korisnicima Fonda PIO Republike Srpske za mart počeće redovno 10. aprila. Novac za isplatu penzije je obezbijeđen, a sa Vladom RS radi se na modusu kako da najlakše i najdostupnije korisnici prava raspolažu svojim penzijama u situaciji kada je ograničeno kretanje starijima od 65 godina, a da se, kao najosjetljivija kategorija, ne bi izlagali širenju virusa korona – kaže za Srpskainfo portparol Fonda PIO RS Tihomir Joksimović.

U iznalaženju najoptimalnijeg rješenja za isplatu penzija, osim Fonda PIO, uključeni su ministarstva finansija i saobraćaja i veza, “Pošte Srpske” i banke.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.