Logo
Odštampajte ovu stranicu

Prosječna februarska plata 957 KM

FOTO: Dobojski Info | Prosječna februarska plata 957 KM FOTO: Dobojski Info | Prosječna februarska plata 957 KM

Prosječna februarska plata u Republici Srpskoj nakon oporezivanja iznosila je 957 KM i u odnosu na januar nominalno je veća za 4,6 odsto, a realno za 4,5 odsto, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Najveća prosječna februarska plata nakon oporezivanja u Republici Srpskoj u februaru iznosila je 1.413 KM, a isplaćena je u području finansijske i djelatnosti osiguranja, dok je najmanja plata bila 657 KM i to u građevinarstvu.

Prosječna februarska bruto plata bila je 1.485 KM.

Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u Republici Srpskoj, mjerene indeksom potrošačkih cijena, su februaru ove godine, u odnosu na isti mjesec lani, u prosjeku veće za 0,1 odsto.

Najveći godišnji rast cijena u februaru od 5,4 odsto zabilježen je u odjeljku alkoholnih pića i duvana, zbog viših cijena duvana, dok je najveći pad cijena na godišnjem nivou u februaru od sedam odsto zabilježen u odjeljku odjeća i obuća - zbog sezonskih sniženja konfekcije i obuće tokom godine.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.