Logo
Odštampajte ovu stranicu

Februarski prosjek plate u BiH 895 KM

FOTO: Dobojski Info | Februarski prosjek plate u BiH 895 KM FOTO: Dobojski Info | Februarski prosjek plate u BiH 895 KM

Prosječna februarska neto plata u BiH iznosila je 895 KM i nominalno je viša za 5,4 odsto nego u istom mjesecu prošle godine, a niža za 1,3 odsto nego u decembru lani.

Najniža prosječna neto plata u februaru bila je u pružanju smještaja, te pripremi i usluživanju hrane i iznosila je 565 KM, u građevinarstvu 598 KM, dok je u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima bila 623 KM, podaci su Agencije za statistiku BiH.

U finansijskim i djelatnostima osiguranja prosječna neto plata u drugom mjesecu iznosila je 1.504 KM, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, gasom, parom i klimatizaciji 1.404 KM, a u sektoru informacija i komunikacija iznosila 1.284 KM.

U BiH je prosječna mjesečna bruto plata u februaru iznosila 1.378 KM i nominalno je viša za 4,5 odsto nego u istom mjesecu prošle godine, te niža za 1,4 odsto nego u decembru 2018.

DOBOJ OPEN 2019 Teniski klub Doboj

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.