Logo
Odštampajte ovu stranicu

Februarski prosjek plate u BiH 895 KM

FOTO: Dobojski Info | Februarski prosjek plate u BiH 895 KM FOTO: Dobojski Info | Februarski prosjek plate u BiH 895 KM

Prosječna februarska neto plata u BiH iznosila je 895 KM i nominalno je viša za 5,4 odsto nego u istom mjesecu prošle godine, a niža za 1,3 odsto nego u decembru lani.

Najniža prosječna neto plata u februaru bila je u pružanju smještaja, te pripremi i usluživanju hrane i iznosila je 565 KM, u građevinarstvu 598 KM, dok je u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima bila 623 KM, podaci su Agencije za statistiku BiH.

U finansijskim i djelatnostima osiguranja prosječna neto plata u drugom mjesecu iznosila je 1.504 KM, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, gasom, parom i klimatizaciji 1.404 KM, a u sektoru informacija i komunikacija iznosila 1.284 KM.

U BiH je prosječna mjesečna bruto plata u februaru iznosila 1.378 KM i nominalno je viša za 4,5 odsto nego u istom mjesecu prošle godine, te niža za 1,4 odsto nego u decembru 2018.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.