Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Godišnji odmori ispraznili i skupštinsku salu

FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Godišnji odmori ispraznili i skupštinsku salu FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Godišnji odmori ispraznili i skupštinsku salu

Godišnji odmori ispraznili su ne samo preduzeća i ustanove, nego i dobojsku skupštinsku salu, u kojoj su odbornici posljednji put boravili krajem maja, pa će tako tek početkom septembra, tri mjeseca nakon zadnje sjednice, lokalni parlament ponovo raspravljati o temama važnim za život građana.

"Imali smo dosta ovih drugih dešavanja i aktivnosti u gradu, nije bilo ni neophodno da sve odbornike pomjeramo od njihovih godišnjih odmora, tako da ćemo već početkom septembra imati prvo skupštinsko zasjedanje, koje ću ja voditi kao skoro izabrani predsjednik. Nismo imali neku hitnu potrebu, nekakvu odluku koja bi morala odmah da bude donesena.

Da jesmo, sigurno bismo sazvali parlament, bar vanredno", izjavila je za "Nezavisne" Sanja Vulić, predsjednica Skupštine grada, te podsjetila da je krajem juna održana svečana sjednica povodom Dana grada.

Većina lokalnih funkcionera i odbornika je, saznajemo, bila na godišnjem odmoru, uglavnom na moru.

Inače, ovog ljeta, kažu u lokalnim turističkim agencijama, Turska je otkrovenje među brojnim Dobojlijama.

"Što se tiče drugih destinacija, najprodavaniji su aranžmani za Crnu Goru, zatim za Grčku", navela je Sretenka Ristić, predstavnica Turističke agencije "Istra turs".

Ipak, ima i onih kojima je odlazak na more nemoguća misija. Tako Vesna Vukmirović, majka troje djece bez stalnog zaposlenja, koju smo sreli na vrelom dobojskom asfaltu, kaže da odlazak na more neće moći realizovati.

"Ako ne ode neko od nas u Njemačku, ja ili muž, svakako nam djeca neće otići ni do Buljarica, ni sa šatorom, a ne na nekakav godišnji odmor u paket aranžmanu. Mi imamo, sreća, neku rodbinu u Novom Sadu, pa smo otišli kod njih, malo smo pogledali grad. Platili smo samo kartu i to nam je odmor", kaže Vukmirovićeva.

Dodaje da je višečlanim porodicama godišnji na selu, kod rodbine.

Prema podacima Udruženja "Budućnost 4+", neke porodice pakuju kofere, ali u njima nisu kupaći kostimi i suncobrani.

"Neke su porodice, nažalost, našle način da odu ili čekaju na spajanje. Evo, imamo sada oko 20 porodica koje zaista čekaju papire da se iz Doboja zapute ka nekoj drugoj destinaciji izvan RS i BiH. Mi imamo 186 porodica sa četvoro i više djece, s tim da taj broj vjerovatno sada varira", kazala je Olivera Nedić, predsjednica Udruženja "Budućnost 4+".

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.