Prijavi komentar

Gospođica Mladenka Ostojić je produkt novog vremena u kome smo se svi iznenadno (i bez naše volje) našli na stranputici. Dotičnom mladom čovjeku kao da su predavanja o moralu držale guzonje iz Skupštine našeg entiteta, uglavnom nepismeni ljudi koji drijemaju na sjednicama i za taj posao uzimaju silan novac, a odlučuju o našim sudbinama.
Nije život počeo sa gospođicom Ostojić: u socijalizmu su mladi, da bi se dokazali, besplatno radili na omladinskim radnim akcijama.
Neskromnost, egoizam i etketiranje su osnovne osobine novog morala tako lako uočljivog u rijaliti programima. Iskrenost, poštenje, dobrota, altruizam... su otišli u zapećak!
Ja - pa ja!
Ta bolest je zahvatila sve pore društva. Prikupljaju se prilozi (u stotinama hiljada maraka!) za liječenje bolesnih pojedinaca, kao da niko drugi u ovom entitetu nije teško bolestan. Na televiziji se objavljuju žiro računi, poznate estradne zvijezde drže koncerte i sav prihod poklanjaju za liječenje tih "srećnika" na skupim klinikama u inostranstvu. A mnoge kompletne nesrećne porodice žive na ivici egzistencije, djeca pate i umiru od gladi, jer nemaju reklamu na televiziji i u drugim medijima!
Prostor mi ne dozvoljava da nabrojim i mnoge druge nepravde ovog tipa.
Jedino što je pozitivno iz ovog pisma je što će ono doprinijeti da se bolje spozna poremećaj ljudskih vrijednosti, u ovom entitetu, u trenutku kad sociolozi i psiholozi jednom ozbiljno počnu istraživati dokumente o ovom đavoljem vremenu.