Logo
Odštampajte ovu stranicu

Oblačno s kišom, magla smanjuje vidljivost

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Najviša dnevna temperatura od pet do 11, na sjeveroistoku do 13, a u višim predjelima dva stepena Celzijusova. U Banjaluci danas kiša, sa najviših 8 stepeni Celzijusovih. Sutra mogući sunčani intervali.

Tokom jutra oblačno vrijeme sa slabom kišom ili rosuljom na zapadu i sjeveru, češćih padavina ima od juga do gornjeg Podrnja, dok je u centralnim predjelima, istoku i sjeveroistoku suvo uz promjenljivu oblačnost.

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, tokom dana ostaje pretežno oblačno vrijeme, mjestimično sa kišom, ponegdje, a mogući su sunčani periodi, uglavnom na sjeveroistoku.

Tokom večeri oblačno sa češćom kišom, a na jugu su mogući pljuskovi i grmljavina.

Očekivana količina padavina u toku 24 časa na jug i jugozapadu od 20 do 40 litara po metru kvadratnom, a u ostalim područjima od pet do 20, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar slab istočni i jugoistočni, u Hercegovini umjeren.

Temperatura u 7.00 časova: Bjelašnica minus tri, Sokolac nula, Nevesinje dva, Tuzla, Zvornik i Višegrad tri, Bihać i Livno četiri, Prijedor, Sarajvo i Gradiška pet, Banjaluka, Bijeljina, Doboj i Bileća šest, Trebinje sedam i Mostar osam stepeni Celzijusovih.

Magla jutros smanjuje vidljivost od 70 do stotinu metara na području Mrkonjić Grada, Modriče, Lončara, Dervente, Doboja, Sarajeva, Kneževa, Foče, Zvornika i Vlasenice.

Kroz Federaciju BiH magla smanjuje vidljivost na dionicama putevima Sarajevo – Tuzla – Orašje, Tuzla – Bijeljina, Kupres – Šujica, Odžak – Brod i Kaonik – Kiseljak.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske navode da se saobraćaj u većini krajeva odvija po mokrim i klizavim kolovozima.

Vozačima se savjetuje da vožnju prilagode uslovima na putu, te da zbog učestalih odrona sporije voze i na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina.

Odrona ima na putnim pravcima Dobro Polje – Miljevina – Brod na Drini, Banjaluka – Teslić, Mrkonjić Grad – Crna Rijeka i Jezero – Novo Selo, Kneževo – Ugar, Bratunac – Skelani, LJubovijski most – Drinjača i Šekovići – Caparde.

I dalje je na snazi obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Kostajnica – Kozarska Dubica u mjestu Vrioci. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

U mjestu Bočac, na dionici magistralnog puta od Karanovca prema Ugaru, na granici Republike Srpske i Federacije BiH, zbog aktiviranog klizišta, vozila saobraćaju jednom trakom.

Jednom trakom vozila saobraćaju i na regionalnim putevima Ukrina – Gornja Vijaka i Karanovac – Mitrović.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na dionicama magistralnih puteva Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka.

Saobraćaj je i dalje obustavljen u Babajićima, na dionici magistralnog puta Simin Han – Kalesija. U funkciji je obilaznica preko Dubrava.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Iz AMS podsjećaju da je već duže vrijeme u upotrebi poseban broj “vozačke solidarnosti” 066/823-000 na koji vozači mogu da pošalju SMS poruku i obavijeste dežurne radnike Informativno-dispečerskog centra o vanrednim zastojima, saobraćajnim nezgodama ili drugim problemima na putu.

I dalje traje kampanja “Stop alkoholu na točkovima” čiji je cilj da se poveća nivo bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj smanjenjem broja vozača koji u saobraćaju učestvuju pod dejstvom alkohola.

Srodni članci

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.