Logo
Odštampajte ovu stranicu

Demanti na objavljeni tekst "Da li je odzvonilo Osječanskom zvonu? "

FOTO: Dobojski Info | FOTO: Dobojski Info |

U redakciju gradskog nezavisnog informativnog portala Dobojski Info stigao je demanti na tekst DOBOJ: Da li je odzvonilo Osječanskom zvonu?

Demanti prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

Želim da uputim demant na Vašu objavu o crkvi u Osječanima i radovima koji se izvode na postojećem zvoniku.

Кao predsjednik Crkvenog odbora parohije osječanske želim da ovim putem javno demantujem niz neistina koje su objavljene putem Vašeg portala.

Prvenstveno želim da naglasim da se radovi izvode prema mišljenju struke, obzirom da se postojeći zvonik nalazi u lošem stanju i da vibracije zvona stvaraju opasnost da se isti uruši. Svoje stručno mišljenje dao je prof. Ljubiša Folić koje je predočio nadležnom Episkopu, čijim blagoslovom se pristupilo izvođenju radova. Za sve navedeno postoji dokumentacija u arhivi parohije osječanske, kao i u Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj koja je dala blagoslov da se zvona privremenom ne koriste dok se postojeći problem ne riješi kako se ne bi ugrozila sigurnost vjernika.

osjecani crkva zvona protest 02

Ovim putem želimo da objasnimo još jednu besmislenu informaciju koja je objavljena, a tiče se paljenja svijeća u hramu. Stvar je praktične prirode obzirom da paljenje svijeća stvara čađ na zidovima koje smo ukrasili živopisom. Za potrebe paljenja svijeća izgrađena je kapela koja je osveštana rukom nadležnog episkopa.

Za kraj želimo da naglasimo da je prethodnom objavom nanesena velika sramota našem hramu i našoj parohiji te smo zbog toga smatrali kao obavezu da naše parohijane informišemo o zbivanjima kod našeg hrama, a sve u cilju suzbijanja širenja netačnih informacija.

Predsjednik Crkvene opštine parohije osječanske Jovica Antić

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Srodni članci

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.