Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Đaci dobili prostor za igru i razvoj

FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Đaci dobili prostor za igru i razvoj FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Đaci dobili prostor za igru i razvoj

Postavljanjem figura na šahovske table završen je projekat rekonstrukcije inkluzivnog igrališta u dvorištu Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Doboju, a đaci s poteškoćama u razvoju su dobili prostor ne samo za igru, nego i za očuvanje svog zdravlja.

Na raspolaganju su im, između ostalog, mini-teretana sa šest sprava, vrtuljak, klackalice, stolovi za stoni tenis, hendikep koš...

"Djeca poput mog sina Miroslava, koja imaju hendikep, ne mogu da hodaju ili su u invalidskim kolicima, uz pomoć ovih sprava imaju mogućnost da fizički razvijaju oslabljene mišiće. Sada imaju mogućnost da svakodnevno koriste sprave i za noge i za ruke", kaže Snježana Mitrović, majka četrnaestogodišnjeg dječaka.

Milena Janković, koordinatorka tima za realizaciju projekta, navela je da planiraju u skorije vrijeme, kada epidemiološka situacija bude dozvoljavala, da organizuju takmičenja, druženja, sportske aktivnosti.

"Takođe, želimo da uspostavimo saradnju sa drugim školama iz regije", kazala je ona. Novac za rekonstrukciju igrališta je zapravo nagrada od 50.000 evra koju je škola osvojila na takmičenju Evropske komisije u konkurenciji 62 obrazovne ustanove.

"U građevinske radove smo utrošili 53.000 KM, za nabavku sprava i gumene podloge 46.000 KM i desetak hiljada KM za uređenje okoline - kapiju, ogradu, video-nadzor, osvjetljenje, sjedalice.

Ukupna vrijednost ovog projekta na kraju je izašla na 110.000 KM. Znači, 97.600 KM smo obezbijedili iz naše osvojene nagrade, a ostatak je finansirao grad Doboj", izjavio je Ljubiša Blagojević, direktor škole.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja, naveo je da je siguran da će u narednom periodu izgraditi manju fiskulturnu salu koju će koristiti djeci s poteškoćama u razvoju kako bi imala tokom cijele godine fizičke aktivnosti.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Srodni članci

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.