Logo
Odštampajte ovu stranicu

Doboj Istok mogao bi biti nova lokacija za smještaj migranata (VIDEO)

FOTO: Dobojski Info | Doboj Istok mogao bi biti nova lokacija za smještaj migranata (VIDEO) FOTO: Dobojski Info | Doboj Istok mogao bi biti nova lokacija za smještaj migranata (VIDEO)

Prvi put od vas čujem da se Doboj Istok pominje kao potencijalna lokacija za smještaj migranata, to je ATV-u rekao načelnik opštine. Iznenadio se kad je čuo da je ministar bezbjednosti u tehničkom mandatu njegovu lokalnu zajednicu pomenuo na današnjoj konferenciji za novinare.

"Nisam upoznat i, iskreno, ja sam protiv toga. Nije me niko upoznao, nije me niko zvao. Ja sam protiv toga, prvi put čujem za takvu informaciju," bio je zatečen Kemal Bratić, načelnik opštine Doboj Istok.

Ministar bezbjednosti u tehničkom mandatu danas kaže da će tek da razgovara sa lokalnim vlastima Doboj Istoka. Sudeći prema onome što je ATV-u rečeno, teško da će dobiti podršku. Otkriva da je o toj opštini, kao potencijaloj lokaciji za smještaj migranata, razgovarao sa jednom nevladinom organizacijom. Mnogi su danas komentarisali da bi bilo logično da prvo dobije saglasnost lokalne zajednice, a tek onda, ako postoji saglasnost, izađe sa informacijom u javnost. Kakve informacije su saopštene u Briselu, teško je razjasniti i nakon Mektićevog obraćanja.

"Ma nije bilo riječi o bilo kakvom prihvatnom centru. Kao, on u Briselu zna gdje je Maglaj, gdje je Doboj, gdje je ovo, gdje je ono, i uopšte ih ne interesuje koje mjesto i u kom mjestu će biti prihvatni centri. I tražićemo još jednu lokaciju za otvaranje još jednog prihvatnog centra na prostoru BiH, tražićemo još jednu lokaciju," rekao je dragan Mektić.

Osim o migrantima, Mektić je danas govorio i o tome da mu se ne dopadaju vijesti koje objavljuju pojedini mediji, pa i ATV. Otkrio je da mnogo voli i da se prepucava na društvenim mrežama ispod informacija koje objave pojedine medijske kuće. Otkrio je da, u tom kontekstu, kopira predsjednika Sjedinjenih američkih država.

"Nisam ja Tramp, mada ga kopiram malo. Lajem poreko tvitera, vrijeđam, omalovažavam ali i trpim brate sve, šta sve nisam istrpio," kaže Mektić.

Na kraju, svelo se na to da je potencijalna, nova, lokacija za samještaj migranata opština Doboj Istok. Ako Evropljani već uslovljavaju finansijsku pomoć, raspoređivanjem migranata na cijeloj teritoriji BiH, izgleda da će ministru bezbjednosti u tehničkom mandatu biti prilično teško da nađe lokalnu zajednicu koja će pristati na takvu opciju, bez obzira na evropske pare.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.