Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Vlada će nastaviti da podržava teniski "ITF fjučers" turnir

FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Vlada će nastaviti da podržava teniski "ITF fjučers" turnir FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Vlada će nastaviti da podržava teniski "ITF fjučers" turnir

Vlada Republike Srpske i resorno Ministarstvo porodice, omladine i sporta nastaviće da pomaže održavanje Međunarodnog muškog "ITF fjučers" turnira u Doboju, koje organizuje Teniski klub "Doboj", izjavio je pomoćnik ministra za sport Dragan Jaćimović.

"Pohvalno je za Teniski klub `Doboj` da obraćaju veliku pažnju na mlade tenisere, a takođe ne zaboravljaju ni veterane", rekao je Jaćimović novinarima na proslavi 40 godina od formiranja Teniskog kluba "Doboj".

On je izrazio zadovoljstvo što dobojski teniski klub ima dosta prijatelja i što je prevazišao probleme nastale u poplavama iz 2014.godine.

Jaćimović je u ime Vlade Republike Srpske preuzeo Povelju, najviše priznanje Teniskog kluba "Doboj" za dorpinos i finansijsku, ali i svaku drugu podršku.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Dejan Starčević, koji je u ime Gradske uprave preuzeo Plaketu za doprinos razvoja kluba, čestitao je rukovodstvu Teniskog kluba jubilej i najavio da će gradska uprava nastaviti da podržava njihov rad.

Predsjednik Teniskog kluba "Doboj" Miodrag Marković kaže da je zadovoljan postignutim takmičarskim rezultatima iz prethodnog perioda i najavio infrastrukturne aktivnosti u klubu, za koje, kao i za nastavak organizovanja Međunarodnog muškog "ITF fjučers" turnira u Doboju, čiji je nagradni fond sa 15.000 dolara povećan na 25.000 dolara, očekuje podršku Gradske uprave i Vlade Srpske.

Nekadašnji direktor ATP Teniskog turnira u Umagu Slavko Razberger kaže da je lokalni klub uspostavio izuzetnu dobru saradnju sa dobojskim teniskim klubom.

"Veliko mi je zadovoljstvo što su me pozvali da dođem na ovu proslavu", rekao je Razberger.

Direktor Teniskog Kluba "Crvena zvezda" iz Beograda Slobodan Vojinović izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku da zajedno sa rukovodstvom dobojskog teniskog kluba 1996. godine organizuje školu tenisa, i što su međusobno uspostavljeni prijateljski odnosi.

Teniski klub "Doboj" formiran je 15. juna 1978. godine kada su se teniski entuzijasti u Doboju udružili i registrovali Teniski klub "Sloga" Doboj.

Klub je dva puta mijenjao naziv, prvi put promijenjeno u Teniski klub "Željezničar", a nakon toga klub je dobio ime "Doboj", koje i danas nosi.

Prvi dobojski teniseri u početku su trenirali uz pomoć iskusnih tuzlanskih trenera. Vremenom, klub je oformio sopstveni igrački i trenerski kadar, a tako je i danas.

Prvi predsjednik kluba bio je Zvonko Grgić, da bi istu časnu funkciju kasnije obavljali Ibro Mulaomerović, Hazim Škrgo, Mustafa Bašić i Vlado Blagojević.

Uz njih, nemjerljiv doprinos u stvaranju uslova za razvoj dobojskog tenisa dali su i Mensur Kikić, LJubiša Miladinović, Predrag Erletić, a iz novije generacije Dragan Dragičević te drugi teniski entuzijasti.

Prve značajne rezultate dobojski teniseri postigli su osamdesetih godina, a najistaknutiji pojedinci u tom periodu su bili Makarević, Huskić, Dragičević, Paravac, Pijetlović, Kljajić, dok je jedna od najboljih igračica u BiH bila Selma Kikić.

Nakon pauze tokom rata, ponovo je oživio rad teniskog kluba, a značajnije rezultate u tom periodu postigli su Dragana Pijetlović, Snježana Popović, Nevena Arsić, Mladen Radulović, a jedan od najboljih igrača u tom periodu bio je Darko Mihajlović.

U posljednjih nekoliko godina klub ima najbolju generaciju u istoriji, a predvode je Luka Đurđević i Žaneta Malinović koji zlatnim slovima ispisuju istoriju dobojskog tenisa.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.