Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Eparhijsko takmičenje iz pravoslavne vjeronauke u JO OŠ "Dositej Obradović"

FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Eparhijsko takmičenje iz pravoslavne vjeronauke u JO OŠ "Dositej Obradović" FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Eparhijsko takmičenje iz pravoslavne vjeronauke u JO OŠ "Dositej Obradović"

Proteklog vikenda, u subotu, Osnovna škola „Dositej Obradović“ Doboj bila je domaćin eparhijskog takmičenja iz pravoslavne vjeronauke. Na ovogodišnjem takmičenju iz pravoslavne vjeronauke učestvovali su učenici sedmih razreda. Učešće u takmičenju uzelo je 29 škola koje pripadaju Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj.

Prisutnim vjeroučiteljima, sveštenicima i njihovim učenicima dobrodošlicu su poželjeli direktor škole Vedran Gligorić i sveštenik Jovan Mihajlović, savjetnik za pravoslavnu vjeronauku.

Takmičenje je prošlo u prijatnoj atmosferi i druženju. Učenici su pokazali zavidno znanje, a najviše znanja pokazali su sljedeći takmičari:

1. Maja Radić iz OŠ “Meša Selimović” Janja

2. Andrea Vujanović OŠ “Knez Ivo od Semberije” Bijeljina

2. Jelena Čelić OŠ “Vuk Karadžić” Vlasenica

3. Mihajlo Bogdanić OŠ “Petar Petrović Njegoš” Teslić

3. Milana Tomušilović OŠ “Sutjeska” Modriča

Najboljim takmičarima uručene su diplome i pokloni.

Pohvale su dobili i učenici Miodrag Ostojić iz OŠ “Knez Ivo od Semberije” iz Bijeljine za osvojeno četvrto mjesto, te Avram Trišić iz OŠ “Sveti Sava” iz Bijeljine za osvojeno peto mjesto, kao i Katarina Pupović iz OŠ “Šamac” iz Šamca za osvojeno šesto mjesto. Za sve učesnike bili su obezbjeđeni skromni pokloni.

- Otac Jovan Mihajlović posebno se zahvalio našo školi za organizaciju koja je prema njegovim riječima bila na izuzetno zavidnom nivou. Takođe, sveštenik je izrazio želju da i sljedeće godine naša škola bude domaćin takmičenja, što je rukovodstvo škole srdačno prihvatilo - izjavio je za Dobojski Info Vedran Gligorić, direktor Osnovne škole „Dositej Obradović“.

Srodni članci

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.